Detox by Fresco

Rebecca Mari-Mohl

Views: 77

Rebecca Mari-Mohl

Detox-ul meu general a început cu mult timp în urmă. Un detox complex-alimentar, emoţional, social, mental. Am fost prea mult şi posibil chiar prea multă. Credeam că mi se cuvin prea multe. Multă cantitate în defavoarea calităţii, deseori. Eram un om ce vedea în alb şi negru. Pierdeam nuanţe. Procesul curăţării mele nu a fost unul uşor. E încă în desfăşurare. Multe etape de parcurs- unele mai grele, altele ale naibii de plăcute. Uneori am abandonat Azi ca Mâine să pot să o iau mai bine de la capăt. Sau să-i inventez un capăt nou. Voi reveni cu detalii, acum vreau doar despre Fresco. Despre ei este vorba, să vorbim în cunoştinţă de cauză:

https://www.facebook.com/frescofood.ro/timeline

M-am blocat undeva la 55 de kilograme. Startul iniţial a fost un 64,în urmă cu fro 2 ani şi de atunci tot dau jos. Dar acum m-am blocat aici. Orice am încercat- ce înainte funcţiona de minune, acum nu mai dădea randament. Deloc, blocaj. Dupa vreo 3 luni de încercări, am aproape abandonat. Nu înţelegeam de ce şi nu mai vedeam calea. Pădurea sigur nu o vedeam de copaci. Am vrut să fiu sub 55 de kg cu orice preţ. Mi-am făcut un scop în sine din asta. Dar nu ştiam cum. Duminică prânz, cu fetiţa mea la masă la restaurant, aud întâmplător discuţie despre cum X bărbat a slăbit cu ceva sucuri, smoothiuri. Că a ţinut cură de 5 zile şi a slăbit 4 kilograme. Mmmm… mi s-a aprins o luminiţă. Nu doream chiar 4 jos, doar să fiu sub 55. Ok, ok google it. Sucuri naturale smoothie timişoara şi mă duce la Fresco. Ok, ok. Ştiam, auzisem puţintel de Fresco. Acum un an de exemplu cumpărasem două sucuri Fresco pe care le-am găsit dubioase rău. Nu erau pentru mine. Asta apropo de cine mai zice că nu se educă gusturile. N-a fost vremea mea, nu aveam cum să le apreciez gusturile pentru că nu eram pregătită de Fresco. Nu doar că nu le-am apreciat însă le-am şi tratat ‘dur’… că le-am vărsat. Prea dur, sincer dar aveau mentă. Abia acum, la un an distanţă, pot să iubesc menta. :))))

Şi bun, mi s-a pus pata. Sus pe bicicleta, ajung la ei. Mărăşeşti nr. 6. Pietonală. Dau de Cristina, o văd pentru prima oară în viaţa mea, şi dă-i poveste. Despre una, despre alta. Despre detox-uri şi viaţă curată. Ce a ţinut ea, ce am ţinut eu. Mă ajută maxim discuţia (cu ocazia asta- Muţumesc din suflet, Cristina, nu am reuşit până acum să fac asta dar cred că nu e prea târziu aici) iar acum ştiam clar că vreau detox de la ei. Nu suporta amânare decizia. Au două tipuri, pe care să-l aleg?! Unul e Avansat! Păi sigur că eu sunt omul avansatului. 😀 Nu mă încurc cu jumătăţi de măsură. Vreau 5 zile, adică maxim. Ştiu că pot. Marţi dimineaţa, 05.05.2015 am primele 6 borcănaşe în mână şi să pornească procesul detoxifierii.

Toate detaliile tehnice, compoziţie sucuri, amestecuri etc vă, cu drag, invit să le studiaţi la ei pe pagină. Eu vă spun povestea mea, de neprofesionist în nutriţie. De om care-şi face curat în alimentaţie şi-n gânduri în absolut fiecare zi.
De unde am plecat? 55.3 kg şi atitudinea că vreau să fiu sub 55 de kilograme.

fresco timisoara rebecca

Mâncam fructe înainte de detox? Slab, foarte slab. Nu constant. Uneori zilnic, alteori nu mâncam 2-3 zile.
Ştiam ce-s alea smoothieuri, shake-uri, sucuri naturale? Mda, mai mult din poze.
Mi s-a părut greu să servesc lichide (care mă rog, sunt consistente din toate punctele de vedere) 5 zile? Nu, challenge accepted.
A fost greu? Mda. Nu mi-a fost floare la ureche. Dar simţeam că-s ok din punct de vedere nutritiv şi de asta nu am abandonat.
Mi-a fost poftă de ceva în astea 5 zile? Nu prea. De exemplu, s-a mâncat în jurul meu pizza, tort, paneuri aburinde şi am fost chiar ok. Am avut o motivaţie puternică.
Câte borcănaşe am băut? Aici sunt cu probleme. Nu faceţi aşa, NU! 5 în prima zi, 4 în următoarele două iar în ultimele zile câte 3. Programul e gândit (foarte bine gândit de altfel) cu 6 borcănaşe de băut. Dar eu nu am putut. Am aflat ulterior că ar fi fost bine să fi scos cafeaua pe parcursul procesului, cafeaua fiind inhibator daaar nu am ajuns încă la level-ul ăsta. Cafeaua plus nicotina… încă sunt în meniul meu zilnic. ;(
Când mi-a fost cel mai greu? Joi pe la pranz, adică a treia zi şi am dormit-o. Întotdeauna când simt că ceva nu e în regulă, dorm şi redevin fresh.
Când mi-a fost şi mai greu decât atunci când mi-a fost greu? Sâmbătă seara, ultima zi. Am dormit-o. De la 7 seara până a doua zi la 08.00 dimineaţa.
Mi-a fost foame în toată perioada asta? Nu. Că dacă îmi era, aveam borcănaşul la frigider.
Am mâncat şi altceva pe lângă, am mai trişat? Nici vorbă. Eu Când fac o treabă, o fac până la capăt.
Sport? Miscare, categoric. Mers cu bicicleta câţiva kilometri zilnic şi pe jos o grămadă, pe lângă. Plus trotinetă. Abdomene şi chestii nu am făcut. Nu am vrut nici să mă ambalez prea tare în perioada asta.
Care dintre sucuri-mixuri mi-a plăcut cel mai tare? Albul a fost cel mai consistent pentru mine. Super săţios, gustos. Portocaliul- freshul preferat. Mă repunea în funcţia energie la câteva minute după ce îl beam. Verdele mi-a fost de ajutor dimineaţa. Roşul cu piper cayenne mi-a plăcut tare şi celalalt roşu, cu sfeclă… ăăă l-am tot ascuns până săream peste el.
La final ce s-a întâmplat? S-au întâmplat 52.4 kilograme. Am murit de fericire şi am înviat.
Ce s-a întâmplat după final? Nu am făcut trecerea pe solide foarte bine. Puteam să dedic puţin timp research-ului şi să fac o chestie cu cap. Nu prea am făcut-o. Am evitat iaurtul, atât am făcut. Ştiam de la detox-uri trecute că nu-mi face bine să trec ‘napoi la mâncare prin iaurturi. Dar am avut seminţele mele cu care m-am consacrat şi încet încet am fost back to normal.
Au fost şi alte schimbări? Vederea mai clară, tenul mai curat, mai odihnită, mai liniştită, mai energizată, o stare generala cu mult mai bună. Şi mai îngustă, cu totul mai ingustă.

M-am văzut de-acum ‘slabă’ dar ceva nu era ok. Deşi am slăbit frumos, fără vergeturi, cute, fără suferinţă, fără frustrări, deşi părea magie… ceva nu era ok. A fost ca potul mare la loterie. Nu am ştiut cum să diluiesc toată treaba. Prea mult dintr-o dată. Brusc cu doar 3 kilograme jos, oamenii din jur au început să mă claseze ca slăbănoagă, adolescentă, tinerică, sportivă. Erau complimente dar ceva era prea mult. Primeam ‘ajunge cu slăbitul’, ‘eşti prea slabă deja’, ‘să nu mori de foame’, ‘cum ai reuşit, bravo, ajută-mă şi pe mine’, ‘felicitări, eşti tare’, ‘care e treaba cu detox-ul’. Încurajări şi aprecieri sau uşoare îndrumări dar care erau cumva protective… dar era prea mult să pot duce, din păcate. Nu am ştiut, pare şocant dar pur şi simplu, nu ştiam cum să fiu de 52 de kilograme. Cum să mă port la 52. Cum să mă îmbrac. Cum să spun altora ceva, orice. Nu am fost în viaţa mea aşa de slabă şi nu ştiam ce şi cum să fac. Psihic, eram fără direcţie in continuare. Nu mă vedeam slabă, niciun caz. Mă verificam în oglindă din oră în oră de teama de a nu se strica magia. Ok, mi-am continuat mişcarea şi mi-am reintrodus abdomenele mele în program. Am mâncat firesc. Aşa cum ştiam eu, cu seminţe multe. Şi cam într-o săptămână am avut un şoc urcând-mă pe cântar. 55.8 kg. Burta mea foarte foarte umflată dar eu, cumva, la fel de îngustă. În continuare, oamenii mă urcau mai sus decât puteam eu să stau. Eşti slabă, eşti faină, eşti… de 55 din nou şi totuşi nu. Arătam de 52, eram de 55 şi mă simţeam de 64.

Atunci am zis stop. E timpul să discut cu mine, cu sinceritate. Şi-am făcut-o. N-a fost vesel pentru că nu am avut colţ în care să mă ascund. Am dat pe faţă cărţile şi am plâns. Pentru că aveam nevoie să mă curăţ, de multe. Eu am făcut detox-ul ăsta total greşit. Era un detox, nu o cură de slăbire. Nu-mi pasă câte kilograme am, nu asta trebuia să fie prioritatea mea. Am vrut o schimbare. Am primit. Şi am pus pe listă tot ce era haos în capul meu.

Am vrut să fiu prietenă cu fructele. Ok, le iubesc acum. Le mănânc. Zilnic. Au intrat în meniul meu natural. Îmi place Fresco şi sistemul lor de fresh. Mi-am luat propriul meu blender şi am continuat ce de la ei am învăţat. Nicio dimineaţă fără shake, smoothie, fructe pasate sau ce-o fi. Sunt în a doua săptămână deja de blenduit şi dependenţa e deja instalată. Voi reveni cu detalii şi despre asta. Dar nu pornesc nicio dimineaţă fără apa călduţă cu lâmâie, urmată de shake-ul meu consistent. Mi-am continuat sportul aşa cum îmi place mie. Ca mişcare pur şi simplu, nu ca pe ceva organizat pentru că eu sunt un om liber. Nu-mi plac constrângerile de niciun fel. Burta mare acum nu mai e. Mi-am făcut în continuare abdomenele. Starea bună a revenit, sunt liberă.Posibil există şi o explicaţie ştiinţifică a ceea ce mi s-a întâmplat, posibil o voi afla. Dar spiritual vorbind ştiu foarte clar că deşi kilogramele nu erau pe mine, erau în mintea mea. Nu le-am putut da drumul. Pare că-s dusă, şi eu zâmbesc scriind, dar ştiu cert că asta e. Nu poţi fi ceva sau cumva fără să accepţi că poţi fi ceva sau într-un anume fel. M-am iertat că mi-am refuzat atâta vreme hrană bună. M-am iertat că nu mi-am ascultat corpul atâta amar de vreme şi mi-am propus să mă accept. Cu câte kilograme or fi să fie. Culmea ironiei. Să te complexeze faptul că eşti (mai) slab. N-am fost în barca asta dar e un început pentru toate. Nu sunt anorexică, nu sunt subnutrită, nici pe departe. Sunt un om care a dat jos nişte kilograme. Fără înfometare, fără vreo boală, fără probleme de sănătate, fără frustrări. La 33 de ani, pentru prima oară în viaţă, pe o greutate de bun simţ.

Detox-ul nu e pentru oricine. Tu îl alegi pe el cumva dar şi el trebuie să te aleagă pe tine. Mi-am dorit să scap de nişte lucruri, gânduri care nu-mi făceau bine. Am reuşit. Dar nu poţi înlocui ceva ce nu-ţi face bine, cu altceva ce nu-ţi face bine. Nu aşa funcţionează. Am decis să nu mă mai cântăresc fizic în perioada ce urma. Nu-mi va mai păsa. Voi, cei din jurul meu, ziceaţi că arăt bine. A decis să vă cred pe cuvânt. 🙂 Vreau să fiu un om liber. Nu constrâns de numărul de kilograme.

Dacă nu era Fresco… cine ştie când aveam fructele introduse ca mod de viaţă în propria mea? Dacă nu era Fresco… cine ştie când aveam să cunosc câteva bucăţi de oameni frumoşi şi buni? Le mulţumesc lui Alin şi special lui Andrei pentru TOT. Dacă nu era Fresco… cine ştie când aş fi aflat că nu sunt deloc importante kilogramele? Dacă nu era Fresco… cine ştie când aş fi aflat despre mine că sunt frumoasă şi tânără? La chiar 33. Dacă nu era Fresco… nu aş fi avut perspectivele pe care acum le am. Dacă nu era Fresco… nici eu n-aş fi fost azi fresco. Mai liniştită. Mai subţirică. Mai veselă. Mai energizată.

Un detox de 5 zile poate schimba o viaţă. Poate că eu tot în sus mă duc, vreau să cred că evoluez, dar fără echipa lor faină faină nu cred că azi eram aici, acum, scriind asta. Pentru că, să nu uităm. Eu brusc, din haos, am apărut ‘napoi pe blog. Just like that. Acum ştiu, in 4 mai 2015 de exemplu nu prea ştiam ce ştiu acum. Urc trepte. Vreau, mă lupt să urc, dar o fac cu plăcere şi interes. Aştept să văd cu specifica-mi curiozitate ce va urma. Vreau să fiu mai bună decât ieri. Pentru mine nu e doar o expresie, un citat frumos, e o provocare şi-o formă de valoare.

Pentru postul asta special m-am şi cântărit azi dimi. Măcar atâta documentaţie să am pentru curioşi. 53 şi ceva de kilograme. Să fac o glumă- nu 53 plus încă 3 kg pe lângă. :)))) Fie câte or fi. Nu mă mai apasă. Pentru căăăăăăă mă încap nişte haine pe care le-am păstrat eu aşa, într-o slabă slabă speranţă că într-o zi poate… noah. Să ziceţi voi acuma că eu sunt sora lu’ fiicu de fapt. :)))) Am atitudinea diferită. Or fi 53 şi sunt ale mele.

Concluziile mele sunt simple. Astea sunt pentru cei care citesc începuturile şi sfârşiturile. Mergeţi cu Fresco pe detox la sigur. Puneţi intrebări pentru a înţelege exact despre ce e vorba. Mergeţi la profesionişti inainte de a face ceva pe cont propriu, pentru a putea înţelege exact cum funcţionează treaba asta. Mergeţi la sigur. Ei au deja know how-ul şi maxim o să simţiţi diferenţa. Atenţie, un detox nu este o cură de slăbire. Se însoţeşte de obicei cu pierderea de kilograme dar nu e bătut în cuie. Detoxifierea duce la deschiderea perspectivelor. Posibil să fie greu de ţinut dacă nu eşti pregătit. Spune START dacă eşti 100% că asta îţi doreşti. Detox-ul scoate din tine chestii că de asta îi şi zice. Vei afla la final despre tine lucruri pe care te-ai străduit să le ţii ascunse. Vei fi cinstit cu tine şi când vine ziua socotelilor o să înţelegi că a evolua solicită energie. Dar ce minunat proces. Succes! Şi dacă vrei şi ai timp, aştept să citesc cu interes şi perspectiva ta. 🙂

Iar Fresco nu e doar detox. E mult mai mult decât atât. Află-i şi o să te convingi.

Lasă un răspuns