100 de carti!

Views: 401

100 carti

De o vreme incoace ma ocup cu multe alte chestii cu exceptia postatului pe propriu-mi blog. Azi cu mandrie va povestesc de un nou proiect “100 de carti”. Proiectul este in faza incipienta. Eu am postat trei recenzii de-ale mele acolo, cu precizarea ca le-am modificat foarte tare.

http://www.100decarti.ro/carte.php?id=2
http://www.100decarti.ro/carte.php?id=3
http://www.100decarti.ro/carte.php?id=4

In timp ce ma gandeam ca pot influenta cu parerea mea pe altii sa citeasca sau nu o carte, am concluzionat ca pot elabora un soi de obiectivism in cele spuse. Pentru mine a fost super interesant sa fiu parte activa a acestui proiect, intentionez sa postez cate o recenzie pe saptamana si abia astept sa intre lumea si sa aprecieze daca ce am scris eu este sau nu calitativ. Pareri pertinente si argumentate intotdeauna ma pun pe ganduri!

Care este conceptul? Foarte simplu, oricine poate posta pe 100de carti o “recenzie” (o sa-i zicem generic asa) pe site. In total se vor aduna 100 de carti. Cei care nu vor sa posteze, pot vota o anumita carte. Pot sa-i dea vot pozitiv sau vot negativ. In functie de voturile cititorilor, cartile intra sau ies din topul celor 100 de carti. Ideea este ca fiecare cititor votant sa-si justifice votul. In viata de obicei, aceia care au afirmatii de genul “nu-mi place de tine ca nu-mi place” nu sunt foarte apreciati. Asa e si la carti, daca nu v-a placut, teoretic exista si motive. Poate e greu la inceput dar pe parcurs va deveni distractiv.

Puteti sa fiti si voi parte activa intr-un proiect care mie personal mi se pare ca va avea succes. Succes? poate intreaba unii… Da, e clar ca unii mai cred in “instigare la cultura”… Eu personal sunt sigura ca daca voi scrie o recenzie buna pot influenta cel putin un om sa citeasca respectiva carte. Si asta ma multumeste!

Tin sa multumesc Amei pentru ca datorita ei am ajuns sa-i cunosc pe baietii care se ocupa cu proiectul acesta. Mai mult, baietii sunt din Constanta si uite ca asa am reusit sa-mi mai dezvolt orizonturile si sa incerc o noua provocare! Pentru mine asta e o provocare… sa scriu ce cred si altii sa-mi confirme sau infirme parerile. Sa vad ce zic si altii despre cartile citite!Poate unii sunteti mai timizi… nu-i problema, cititi doar, poate incet- incet invingem si timiditatea. Cartile pot face minuni!

Sa aud de voi pe http://www.100decarti.ro/top.php

One Comment on “100 de carti!

  1. Pingback: Dupa o saptamana de 100decarti.ro « Cosmin Chiru