Activități pentru copii

Views: 161

Sunt mamă de vreo aproape 6 ani. Am lucrat în învățământ vreo 7, chiar în învățământul preșcolar, și deși m-a ajutat ca experiență, spun drept cum am auzit și eu de alții, că meseria de mamă nu vine cu instrucțiuni. Oricât ai știi, știi prea puțin. Înveți în fiecare zi câte ceva și cu cât înveți mai mult, cu atât ți se pare că încă mai ai multe de asimilat. Pentru că, a crește un copil, înseamnă a evolua ca individ. Tu, alături și împreuna cu el. Copilul nu-ți aparține, totuși e în responsabilitatea ta, nu e copia ta miniaturală și poate scoate din tine ce e mai bun sau dimpotrivă.

De la o vreme, discutând cu mai mulți părinți prieteni, am realizat că nu toți suntem dăruiți cu imaginație sau creativitate. Sau chiar dacă suntem, faptul că vedem în stânga și-n dreapta ce mai face X sau Y ne dă idei. Ideile nu ne aparțin, nu-s posesiile noastre. Ele sunt o energie în perpetuă mișcare.

Sunt o persoană care vrea să facă lucruri bune, cât mai bune. Mi se întâmplă deseori să nu am direcție în sensul ăsta, să mă organizez prost, să nu mai știu ce să fac azi împreună cu fetița mea deși avem dulapurile ticsite de materiale. Internetul e o mare plină de informații însă, fiind multe, devine dificil de ales ceva la un moment dat. E ca și cum nu vedem pădurea din cauza copacilor.

Am ales să introduc o categorie nouă pe blog, poate vă va fi de folos, poate vă va inspira. Nu o fac de laudă, nu se pune problema. Scopul principal nu este de a întări rândurile competiției într-o societate în care văd că multe persoane asta aleg. Pentru că, dupa 34 de ani, știu cu certitudine (been there, done that) că una din principalele noastre surse de nefericire și neîmplinire vine tocmai din dorința masochistă de a fi competitivi. Suntem toți diferiți și fiecare din noi se străduiește (da, verb incorect gramatical dar îmi place teribil cum sună) să dea cât mai mult. Când nu o facem, înseamnă că nu știm cum, nu că nu am vrea.

Sunt doar o mamă ce citește săptămânal chestii de parenting pentru că e-un subiect ce-mi place, sunt o mamă ce n-a (mai) țipat la copilul său de vreo 6 luni și nici nu mai crede în rezolvarea problemelor cu brutalitate, sunt o mamă ce a înțeles că un copil crește frumos și armonios dacă părinții săi sunt în echilibru cu ei înșiși. Fiecare individual. Sunt o mamă ce a ales să stea acasă lucrând la o ‘afacere’ personală care nu îmi aduce bani neaparăt dar îmi aduce timp din plin. Fac activități împreună cu copilul meu aproape zilnic, și aș defini cuvântul carieră puțin diferit. Sunt o mamă ce crede că înainte de a fi mamă sunt OM iar scopul vieții mele e să las vibrații pozitive pe oriunde merg. Sunt un om ce crede în mine dar și în oameni. Sunt o ființă ce iubește viața. Nu sunt un exemplu pentru nimeni, nu sunt un model, nu sunt mentor, nu sunt cu nimic mai presus decât oricare dintre voi. Sunt doar un om ce merg pe-un drum.

Așadar, în categoria Activități pentru copii, o să încerc să vă inspir cu ceea ce sunt la rându-mi inspirată. Dacă cineva simte să împărtășească la rându-i din activitățile sale, este mai mult decât bine venit. Că e mamă, că e tată, că e cadru didactic sau bunică, că e bonă sau mătușă. Mereu spun și cred asta: mesajul e important, nu statutul celui care îl transmite. Să facem o lume activă, veselă, colorată. Pentru noi, pentru copii. Enjoy! 🙂

Lasă un răspuns