Am învins sistemul

Views: 81

Aşadar, 9.50 am luat eu, 9.60 a fost cea mai mare notă. Scopul meu pentru examenul de Limba şi literatura română a fost să nu învăţ niciun comentariu, la modul că nu m-a preocupat să aflu ce au zis alţii mai deştepţi decât mine despre o anumită operă, şi să scriu după capul meu. Pentru asta, firesc, am citit conţinutul poveştilor cu mare atenţie şi am învăţat poeziile, evident pe cele învăţabile, şi fragmentar, versurile poeziilor foarte lungi. Ei, baza realizării unui comentariu o am din liceu, nu eram chiar neştiutoare. Totuşi, Rebe- sistem tradiţional de învăţare, 1- 0.

Mâine dimineaţă la aceeaşi fatală oră, 8, proba doi, tot scris, Metodica activităţilor instructiv educative din grădiniţa de copii. Pentru asta nu m-am sinchisit foarte, am mers pe principiul că doar sunt un cadru didactic excelent, deci ştiu… WRONG!!! Eu predau instinctual, am constatat cu stupoare în jurul orei 14 şi sunt multe noţiuni de teorie care-mi sunt nefamiliare. Cu unele refuz pur şi simplu să am contact, ca de exemplu, realizarea unui proiect de lecţie. În primul rând pentru că nu prea mai trebuie să fac, în al doilea rând că mi se pare tâmpit modul în care este gândit, în al treilea rând că pentru asta există aşa numitele cărţi de metodică, să mă uit pe ele că şi aşa trebuie să le cumpăr. Motive de cârcoteală mai am, sigur, of, am atâtea să reproşez sistemului de învăţământ românesc. Cert este că timp de două ore am fost măcinată de o stare tâmpită de nervi şi draci. Încă o oră am vorbit cu un prieten la telefon, apoi m-am scuturat de trei ori, am deschis pe google şi m-am apucat să citesc. Inexplicabil… cu scenariul optimist că o s-o belesc la proba asta. În jurul orei 18 ce aflu?! Ce aflu?! Aflu că programa de pe care, sanchi- învăţ eu nu este aia bună. Miştoooooo!!!!! Care erau şansele să fiu şi eu un om normal, în rând cu lumea, să nu mi se întâmple nimic deosebit, să învăţ, să merg la examen şi punct?! Buuuun! Mai rămân câteva ore de regândire a planului de învăţare, a priorităţilor, a materialului de studiat, de refacere a psihicului, de conservare proprie împotriva unei dureri de stomac ce mă seacă de două săptămâni acuşi. N-am timp să mă vait, n-am timp să râd de mine, n-am timp să mă doară ceva, n-am timp să n-am timp. Sunt o luptătoare deci ştiu… Provoc pentru a doua oară sistemul, teorie versus practică. Ia să vedem de data asta cine ia punctul.

Mâine, din nou, scot cuvintele frumoase şi deştepte, aplic tactica genialului şi scriu. Ce poa’ să-mi pice să habar n-am?! Care sunt şansele să mă fac de mirazul lumii?! Baftă Rebe, că ai nevoie!

N-am ce să estimez subiecte la proba asta, nici nu ştiu ce notă să-mi propun, că nu poţi să-ţi propui notă decât atunci când îţi autoestimezi pregătirea. Pot în schimb să-mi doresc… mi-aş dori cu nesimţire, aşa, un 9 şi jumate… dar dacă iau chiar 8 n-o să mă enervez prea tare, atâta ştiu, atâta pot. Precizez că dacă iau sub nota 7 sunt out… Dar nu e cazul, am ieşit eu din situaţii şi mai nasoale, ăăă, speeerrrr, hihihi! 

7 Comments on “Am învins sistemul

  1. daca ai luat o nota mare nu se cheama ca ai invins sistemul.

  2. @Carina: Mulţumesc frumos. Gata, am terminat şi cu ăsta, aştept doar rezultatele. 🙂

    @Oceanograful: Te suspectez că ai citit doar titlul şi maxim două rânduri. Dacă ai fi citit şi penultimul post, ai fi înţeles în ce manieră l-am învins.