Asa ne place sa evidentiem evidentul!

Views: 59

Ma streseaza chestia asta tipic romaneasca!!! Hai sa evidentiem toti evidentul! Hai sa concluzionam toti daca o concluzie data este concluziatoare sau nu! Cand il vedem pe unul tampit tre’ sa ajungem toti la concluzia ca e tampit doar ca sa fim siguri ca e tampit! Ah, ce draci imi vin! Adica eu concluzionez aici ca sunt foarte iritata pe ceva, de aceea va spun si voua ca sunt isterica pentru ca ceva m-a iritat si mai mult decat atat imi vine sa urlu de draci ce-mi vin! Deci e clar ca sunt iritata sau tre’ sa mai repet pentru a fi sigura ca ati prins esentialul?! Deci eu sunt iritata ca ma irita ceva ce nu-mi convine! Din categoria “gandire de roman!” Evident!

2 Comments on “Asa ne place sa evidentiem evidentul!

 1. Poate nu e locul si nici momentul, insa avand in vedere faptul ca nu am mai scris de mult pe acest blog, imi rezerv dreptul de a face cateva comentarii 🙂
  Deci, din defect profesional nu pot sa nu observ cu cata delicatete sunt utilizate capcanele programarii neuro-lingvistice. Si daca-mi vei permite, am sa fac si eu cateva aprecieri:
  Generalizare: “…evidentiem toti…”, “…concluzionam toti…”, “…ajungem toti…”. Oare chiar toti? Ma indoiesc … insa ca forma expresiva de impact merge 🙂
  Omisiune: “…il vedem pe unul …”, “…iritata pe ceva …”. Pe care anume? Pe ce anume? 🙂 La fel, lipsa specificarii potenteaza generalizarea “toti”.
  Si finalul impresionant: “…din categoria …”, o generalizare perfecta menita sa-ti sustina intr-adevar cele afirmate de tine.
  Stiu ca am aberat suficient, si mai mult ca sigur (apreciere nefondata :)) am plictisit, insa mi s-a parut un text interesant si totodata sugestiv, un text capabil sa induca o anumita stare cititorului, fara avea de fapt, sau macar fara a se specifica exact motivele logice.
  Felicitari pentru modul de utilizare a acestei forme de comunicare (caci poate fi foarte eficienta in raport cu cei neinstruiti), si totodata mare grija … A nu se utiliza astfel de capcane lingvistice in conversatiile cu cei dragi … pentru ca rezultatul va fi oricum, numai pozitiv nu (Ex: asa sunteti voi, toate sunteti la fel, am mai vazut eu dintr-astia, niciodata nu faci ce-ti cer etc).
  P.S. Off topic: Poate nu intereseaza pe nimeni, insa: Eu impreuna cu minunata mea sotie ne mutam in Timisoara!!!!!! Uraaaaaaaaaa!!!!!!!

 2. Sa stii ca asteptam sfarsitul de luna sa fac “bilantul” si daca nu ai fi scris (in sfarsit) aveam de gand sa-ti scriu un post special VREAU SA STIU UNDE E FLPMIHAI!!! Mie chiar imi face o mare placere sa citesc comentariile tale pentru ca intotdeauna ai ceva de spus. Asta ar fi motivul pueril. Motivele reale ar fi ca esti prima persoana care intuieste pana si intentiile mele… Reprosul meu fata de multe persoane din viata mea se rezuma la “habar n-ai cine sunt si de ce sunt in stare” si de aici modul meu de a trai manipulandu-i pe cei din jur. Am inceput sa ma distrez copios cu treaba asta dar nu mi-a trecut prin cap ca taman pe blogul meu cineva “o sa ma citeasca asa de bine”. Ooo, dar ce joc de cuvinte am creat… Sunt incantata dar iti imaginezi ca asta ma si sperie in acelasi timp. Mi-am gasit nasul?! Hehehe… Ssstt!
  Revenind la revenirea ta pe blog… tare-mi place! Si revenind la venirea voastra la Timisoara… ma bucur tare mult si sper ca iti imaginezi ca intalnire face to face cu mine este o necesitate! N-ar fi o idee sa vorbim pe mes despre asta ca ma roade curiozitatea acum: cum de? aveti ap sau cu gazda? in interes de servici? cand va mutati?… tipic feminin… Aaa, dar vine si pisica??? Vezi, sunt atatea de vorbit…