Ce este feng-shui?

Views: 134

Definitia feng shui o veti gasi in multe si variate forme insa nu mi s-a parut niciodata foarte important. Sa ramanem la una care spune ca e arta chinezeasca a decoratiunilor. Insa FS e mult mai mult. Pe mine ma fascineaza si impartasesc cu toata lumea pasiunea mea deoarece cred cu tarie in forta energiilor si consider ca daca pentru mine ceva functioneaza de ce nu as impartasi cu altii. Asa, ca sa adaugam si darnicia la lista calitatilor mele 🙂

FS a aparut in China antica si prin traducere ar semnifica VANT si APA.

Chi-ul (sau Qi sau ki) reprezinta energia vitala, energia ce ne inconjoara si pe care noi trebuie sa o lasam sa circule libera, sa nu o ingradim. Poate ati observat ca in anumite locatii va simtiti bine, in altele stingherit, in altele pur si simplu n-ati mai vrea sa va intoarceti. Asta datorita chi-ului (acu’ excludem cazul ca sunteti la cineva in vizita si gazdele sunt acre).

Fortele primordiale care guverneaza universul sunt binecunoscutele YIN si YANG. De astea sunt sigura ca ati auzit.

Yin-ul reprezinta feminitate, rece, static, pasiv, relaxant, descendent, clar, moale, slab, intunecat, usor. Culorile sale reprezentative sunt violet/indigo, albastru, verde.

Yang-ul este cald, dinamic, activ, energizant, zgomotos, complex, tare, greu, puternic, luminos. Culorile yang sunt galben, portocaliu si rosu.

Toti cei care se studiaza taina FS insista ca acesta nu face minuni. Acesta doar inlesneste ca energiile poztive sa se abata asupra celui care le foloseste ca instumente. Nu va imaginati ca daca amplasati in casa o serie de elemente FS acestea va vor aduce a doua zi prin curier o mostenire de la o ruda necunoscuta. Asta e greseala pe care nespecialistii o fac (eu intre ei evident). Aranjarea obiectelor FS nu trebuie sa se faca la intamplare ci conform sistemului ba-gua (acesta e foarte complex si il voi prezenta cu alta ocazie). Cam atat pentru azi, maine va voi povesti despre semnificatia celor 5 elemente vitale ale universului.