Îl urăsc pe Nurofen

Views: 79

Eu sunt cobză, să ne înţelegem asupra acestui aspect. Am ochii înlăcrimaţi permanent, umflaţi ca două cepe. Mă machiez cu riscul de a mi se scurge machiajul doar într-o falsă încercare de a obţine o relativă paloare şi de a nu-i speria pe cei din jurul meu. Strănut din toţi rărunchii, mă cutremur la fiecare strănut mai ceva ca la un bombardament. Am uşoare frisoane dar le ignor. Îmi suflu nasul veşnic şi deja am început să mă cojesc în jurul lui. Am ditamai herpesul la gură pe care îl tratez inutil cu cremă anti-herpetică, nu vrea să plece. Am 12 haine pe mine, am o voce hodorogită. Să nu mă apuce tusa, că e cu expectoraţii. Măcar simt că tuşesc… dacă aş mai putea vedea raza de lumină printre lacrimi. Şi în condiţiile astea, aşa hămălită şi distrusă cum mă descriu, 90% din oamenii cu care am contact, ce mă întreabă… CE MĂ ÎNTREABĂ???
– Da’ tu iei ceva pentru răceală???
Simt că-mi plesnesc arterele una câte una, în ordine aleatorie!!! Nu, îmi place să mă chinui!!! Nu, nu iau nimic, vreau să experimentez pe mine cât pot să o duc aşa, fără tratament! Cum naiba poţi adresa aşa o întrebare tâmpită?! Respectivele persoane doresc să fie amabile cu preţul de a mă termina nervos??? Răspund cu cât calm mai pot (o potenţială conversaţie):
– Iau, dar anti-răceală!
De aici începe discuţia tipică român-român:
– Ce iei?
– Fervex seara ca să pot transpira în linişte şi în somn, paracetamol sinus, tussin forte, picături de echinacee, ceai Hapciu, ceai de nalbă…
– Bun, dar bei ceaiul cu miere?
– Cu miere, da. De casă, pentru a preveni următoarea întrebare pertinentă nevoie mare.
– Pastile de care sugi?
– Cu propolis…
– Curios, cum de nu-ţi trece???
– Nu ştiu, îmi place să inventez tratamente şi să nu iau nimic de fapt, aş sincer răspunde. Sunt alergică la răceală, poate de aia.
– Curios… se îndoiesc toţi interlocutorii mei.
– Da, nu ştiu, aşa a zis doctoriţa mea, dacă ea minte, mint şi eu.
– Ştii ce, mai bine să iei Nurofen Răceală şi Gripă, e cel mai bun, eu am luat ş mi-a trecut instantaneu răceala.
– Am luat şi eu, nu mă ajută.
– Curios, mie mi-a trecut imediat.

Are rost să mai insist pe faptul că fiecare medicament nenorocit acţioneză altfel pentru diferite persoane??? Are rost să mai insist pe faptul că nu sunt un bun acceptator de sfaturi inutile??? Dacă doresc un sfat, îl cer, nu am nevoie de lista voastră de medicamente cu care v-aţi tratat voi! Dacă doresc ceva anti-răceală şi te întreb ‘Ştii care-i cel mai bun???’ e una dar dacă nu te întreb, printr-o logică simplă, nu am nevoie de sâcâială. MIE ÎMI PLACE FERVEX!!! PUNCT!!! Îl urăsc pe Nurofen, nu îmi place şi nu îl consum. L-am consumat, nu m-a ajutat, ce sens mai are să-i dau o nouă şansă, n-o să fie nimic altfel decât prima dată. Efect nul garantat!!! Cel puţin Fervex îmi face bine la psihic. Când o să doresc pe Nurofen, o să-l cumpăr de la farmacie. Până atunci, vreau pe Fervex! Asta-i una! Şi doi- de ce dacă ţie ţi-e bun trebuie automat să-mi fie şi mie? De ce ar mai exista doctori dacă fiecare dintre noi este un mic medic în devenire???

De ce oamenii simt nevoia permanent să dea sfaturi chiar şi când cel de lângă ei nu are nevoie de ele? Recunosc, şi eu fac aceeaşi imbecilitate de a mă băga deseori în seamă dar parcă ştiu să mă opresc atunci când tembelul de lângă mine îmi zice ‘am tratamentul X, mă descurc şi cu el’. Deseori încerc să mă auto-cenzurez pe principiul ‘ce ţie nu-ţi place, altuia nu face’. Uneori reuşesc, alteori nu. De acum înainte nu mă mai bag nici pe atât în seamă, poate tămpitu’ ăla chiar nu are nevoie de sfaturile mele.

Concluzia e simplă: Dacă ţi se adresează întrebarea ‘tu ce iei pentru…’ lansează-te în scheme şi explicaţii. Fă desene să priceapă interlocutorul mai bine. Dacă nu, taci! Atât, TACI TE ROG, că dai de unul ca mine şi reuşeşti să-i strici o jumătate de oră preţioasă din viaţă. Poate omul vrea doar să-şi ducă amărât răceala, nu să-l zgândâri tu cu sfaturi inutile! Poate respectivul e fan Fervex şi în concluzie Nurofen iese din discuţie. E ca şi când ai încerca să mă convingi de o altă relaţie pe care aş putea să o încep când mie mi-e perfect în relaţia mea!!! Just relax… fervex works just fine for me… and my cold…

© copyright imagine: i make design

10 Comments on “Îl urăsc pe Nurofen

 1. Acum zi si tu,e frumos eu sa rid cind tu numai poti?Pai, vina e a ta (ca eu acum rid,nu ca esti cobza)daca scri cum scri.Dar va fi un feedback ca pedeapsa ca am ris…nu se stie cind ma apuca si pe mine.Acum serios,imi pare rau ca suferi iar pe idioti nu-i baga in seama,ignora-i…

 2. @Sveti: Nu râde că aşa nu m-a crezut nici prietena mea că-s în suferinţă şi a luat-o boala a doua zi. 😀 Hai să nu-i numim idioţi, hai să-i numim băgăcioşi insistenţi. Chiar, ce tare era pe vremea când ne suflam nasul în tradiţionalele batiste, nu ştiu cum puteam trăi fără cele de hârtie.

  @Ştefan: Mulţumesc frumos! 🙂

 3. Auzi, da’ lamai si portocale mananci? Mie imi trece imediat de la ele :p.
  Unde mai pui ca ie si cu vitamina C.

 4. Pentru răceală, merge aşa: 200 ml vodka Finlandia, 300 ml rom Jamaica, 150 ml digestiv unicum şi-o bere neagră, toate adunate într-un cocteil.

  Ştiu că este un sfat nesolicitat, dar e cu atât mai preţios…

 5. Na!!!Rizi tu acum!Sint la faza EXACTA a descrierii tale de la inceput…am luat de la ai mei.P.M. a lor(care nu e post meridian)sau mi-ai transmis tu prin net?Capul il simt mai mare ca si monitorul,etc,etc.Faza Fanny e ca m-am gindit ca ma duc la postul tau sa vad ce ti-a fost recomandat…PEDEAPSA CA AM COMENTAT!!!iauuuuuuuuu