Secretul cumparaturilor

Views: 38

BanutiAm descoperit care este secretul la cumparaturi. Ma voi referi strict la cumparaturile facute in magazinele de zona, cu alimente necesare pentru 2-3 zile. In primul rand, faci cumva sa te umpli de marunti. Cine are marunti e un om fericit. Eventual, ii stangi de la precedentele cumparaturi si iata succesul unei zile fericite. Cu multi marunti in portofel si un ranjet tamp pe fata, ajungi la casa si intrebi: “Va dau marunt?” Daca tanti e si ea bine dispusa chiar iti va fi recunoscatoare pentru banutii tai pretiosi. Cu o singura exceptie, nu banutii banuti. Desi eu am foarte multi banuti, stransi cu insistenta prin refuzul categoric de a lua o lama (cunoscatorii stiu ca o lama rest poate lua valori cuprinse intre 10 si 60 de bani). Pe astia ii pun in circulatie doar la supermarketuri, ca acolo mi-i schimba fara probleme. Deci, nu fortati nota intinzandu-i la tanti de la magazinul din zona un pumn de 1 banut. N-o sa aprecieze si iar cumparaturile sunt o sursa de stress.

Al doilea sfat pentru cumparaturi reusite este sa te pregatesti psihologic cu cel putin jumatate de ora inainte. In primul rand te concentrezi pe preturi, apoi pe faptul in sine. Nu radeti ca nu e de gluma. Tot ce scriu eu aici e o realitate mult prea dura sa o treci asa, fara o pregatire de succes. Revin- preturile… Te concentrezi pe produsele ce vrei sa le achizitionezi, iti amintesti aproximativ cat costa ele la supermarket si creezi un nou pret, mult umflat. eu imi fac doua preturi sa fiu sigura ca nu ma enervez. Pret aproximativ si pret exegerat. De exemplu, stiu ca vreau un spray de mobila. La supermarket costa 10 Ron, ma gandesc ca la butic poate sa fie 13 Ron si daca sunt foarte nesimtiti, chiar sa ajunga la 13,5-14 Ron. Gata! Am repetat de atatea ori ca am nevoie de el si ca sunt dispusa pana la 14 Ron, incat planul e ca si realizat. Ajung la butic, intreb cat costa: “12,5 Ron” aflu. “Uau! Ce ieftin e! Da-ti-mi doua!”. Pai la asa pret bun, unde mai gasesc…?!

Vedeti, e foarte simplu. Cine a spus ca tre’ sa ma enervez de fiecare data? Ca ar fi cumparaturile o corvoada si prilej de intins nervii la maxim? Aiurea, e foarte fain sa cumperi de la butic si… ieftin…