Tisa lucreaza part-time

Visits: 127

Pentru unii pare foarte ciudat si unii chiar nu vor sa creada dar Tisa are un job. E part-time din cate am observat insa tinand cont ca are in anii omenesti 16 ani, nici nu s-ar pune problema de un full time. De unde a plecat povestea? De la nenumaratele reprosuri pe care i le-am facut “Tisa, tu toata ziua numai mizerie faci? Bobite de mancare in toata casa, nisip de pisici niciodata in litiera, labutele tale peste tot”. Prima data s-a revansat prinzandu-ne un soricel ce intrase pe o gaura din baie. Nu va pot descrie satisfactia cu care si-l pazea in mijlocul camerei si mieunatul ala de increzuta ce e… Dar de atunci au trecut cateva luni si facand bilantul cheltuielilor pe o luna nu ne-a venit sa credem cat cheltuie Paiti. Mancare (nu servim decat conserve Whiskas-si nu pasta-, plicuri de la aceeasi firma, bobite doar Purina-18ron/kg-daca sunt colorate ii repugna de-a dreptul-), doctor (noroc aici ca nu serveste printesa masina-face ca toti dracii in ea- si economisim mergand cu tramvaiul-o sa revin si asupra acestui subiet ca e mult mai amplu decat va puteti imagina) si alte mofturi si figuri (perie de nu stiu care, agatatoare de perete, agatatoare de dulap, soarece piunitor, soarece cu pene in fund, soarece de ascutit unghii, soarece de dracii sa-i tune soarecii ca oricum nu se joaca cu ei, casuta de zi, casuta de dormit, patura pufoasa de nu stiu care, ca si asa doarme cu noi in pat, s.a.(mult) m. d.

Concluzie. Adunare de familie. Adus pisica la raport. Mustrare verbala (cu mentiunea ca a cam durut-o undeva). Si dupa o vreme, surpriza. Ora 4 (a se citi patru) dimineata, pisica MIAU! Trezit, eliberat pisica pe acoperis (stam la mansarda). A doua zi, scenariu se repeta. A treia zi, asisderea. Concluzie semifinala: pisica lucreaza bodyguard pe acoperis. A doua saptamana, aceeasi plecare punctuala, dar la 12 noaptea. A doua concluzie semifinala: pisica lucreaza in ture. A treia saptamana a cam tras chiulul cu caldurile alea dar am presupus ca i-a facut cineva tura. Intre timp s-a imbolnavit de la aerul conditionat cu urechiusa (e sensibila saracuta si a tras curent) si presupunem ca e in medical. Dar noi am facut un nou consiliu (fara stirea ei) si am convenit ca nu mai vrem sa lucreze, si in ture si uite cate se pot intampla la varsta ei… O sa-i comunicam cumva (sa nu parem si noi parinti ce am recunoaste in fata copilului ca am gresit-nu se face asa ceva) ca nu mai e nevoie sa lucreze, ca ne sacrificam cumva-cumva financiar, tot noi. Nu de alta, dar nici nu cheltuie Tisuta chiar asa de mult…

Concluzie finala: happy-end (sper) 🙂

5 Comments on “Tisa lucreaza part-time

  1. Ok, sunt de acord ca Paiti sa devina din nou pisica intretinuta, dar macar sa nu mai strambe din nas daca o trimit sa ia o cola sau o paine si sa se execute.

  2. Nu se poate sa citeasaca cineva si sa nu se indragosteasca de Tisa…..poti fi invidiata de jumatete din prietenii tai ca ai o mata asa desteapta, cu bun simt , adica simtitoare ca a vrut sa-si scoata din cheltuieli si desteptuta….
    Cealalta jumatate de prieteni mor probabil de ciuda ca nu le acorzi si lor macar atata atentie cat ii acorzi pisicii…

  3. Ha ha! Vestea cea mai buna este si neiubitorii de pisica o plac pe Tisuta. Are atatea figuri si e atata de independenta ca nu se poate sa nu te indragostesti de ea. Dar e atat de sfidatoare cu toti ca asta ii incita de fapt. Nici nu te baga in seama si se uita asa de sus de undeva incat e o adevarata provocare. Chiar si doctorita ei a remarcat ca “vorbeste nefiresc de mult pentru o pisica”. Si are o gura cat o sura. Numai si numai ce vrea ea si Acum! astea sunt motto-urile ei.

  4. Pingback: Tisa şi peripeţiile ei | Rebecca