Ultima incercare de a o imprieteni pe Tisa cu alte pisici

Views: 62

Ziua de vineri a fost fatidica pentru Tisa. Si pentru mine, si pentru Mihai, si pentru Mara (pisica Amei) si pentru Tiganu aka Gipsi (pisica Timeei, sora mea, ma rog mai mult a lui mami pisica, ea are cel mai mult grija de ea, no offence Timea) si pentru alte pisici ce i-au iesit in cale Tisei. Gata, am pus punct cu prieteniile pisicesti. Daca nu pentru Tisa macar pentru psihicul si integritatea mea mentala. Asadar, vineri urma sa vina Ama pe la noi. “Ia-o te rog si pe Mara cu voi!” zic intr-un moment de inconstienta. Ma suna Ama ca-i ajunsa la punctul de intalnire, ma duc sa ii recuperez (pe ea si pe Dan, prietenul Amei) si iata surpriza, e prezenta si Mara. Eu am zis asa, intr-o doara, nu m-am gandit ca si Ana Maria int-un alt moment de inconstienta o va chiar aduce. Iaca intalnirea pisicilor se petrece. Eu stresata nevoie mare, Ama relaxata. Tisa stresata, Mara relaxata. In prima faza m-am gandit ca Tisa e pe teritoriul ei si n-o sa reactioneze foarte urat. De doua ori chiar si-au atins nasucul. Sa sper ca Tisa a acceptat-o pe Mara? Ama, la fel de relaxata: “Clar or sa se-mprieteneasca!” Intalnirea s-a desfasurat sub auspicii nefaste: Tisa maraia (nu ca de obicei cand vede o pisica, dar totusi), Mara se uita la ea… relaxata!!!

Paranteza: Ama crede despre Mara ca e o pisica rasfatata; ei, vineri a avut ocazia sa vada ca pisica ei este un inger!!! AM ZIS INGER!!! Si pentru ca Ama insista ca are o pisica rasfatata, eu insist sa facem troc pentru o jumatate de zi, daca nu vrea o saptamana: ea cu Tisa, eu cu Mara. Nu vrea… hmm… clar, de ce as alege si eu pe dracu’ impielitatu’?! Daca Mara e rasfatata atunci Tisa cum se numeste… aroganta intruchipata? rasfatata in exces? Las’ ca stiu eu: IMPIELITATA!!!

Chiar acum in timp ce scriu Tisa mi-a facut favoarea (nu inteleg cum) de a-mi scoate R-ul de la tastatura, nu va explic ce fain scriu, ca stau 1 min sa tot apas pe R sa prinda si ce ma enerveaza ca sunt atatea R-uri in cuvinte. Nu, nu stiu sa-l pun inapoi (butonul cu R- ce tot insist sa-l scriu pe R daca si asa e stricat?!) si Mihai doarme… just great! Thank you dear cat!!!

‘napoi la poveste. Tisa a invatat-o pe Mara sa scuipe, obicei urat cu care Mara nu era familiarizata dar cu care s-a procopsit, ca ajunsa acasa i-a aplicat tehnica lui Dan. Cu toate astea, imprietenirea a esuat total atunci cand Tisa a dat cu laba s-o zgarie pe Mara. Degeaba, e inutil. Sa nu uit, Tisa are o casuta (suficient de scumpa) in care nu sta nici cu dat dracu. Mara a prins utilitatea ei inca din primele 5 minute si s-a asezat foarte comfortabil in ea… simtiti diferenta intre pisici?! Una alba cu chip de inger si una neagra (ma rog, gri petrol) cu chip de necurat. Buuun, terminam imprietenirea si urcam toti in masina ca aveam programare la doctor. Pe masina, cele doua printese erau colege de suferinta. “Miau” Tisa, “miau” Mara, “miau” Tisa, “miau” Mara. Parca se sfatuiau, nu alta. Ajungem la doctor, tanti doctorul discuta putin cu Mara… la propriu… ii face programare, diverse. Aici se incheie prietenia Tisei cu tanti doctorul, pentru ca pana la Mara, ea era in centrul atentiei. Iese Ama cu Mara din cabinet, se porneste isteria Tisei. O maraie pe doctorita (!!!) in conditiile in care cele doua erau prietene foarte bune… nu tine vrajeala insa ca tanti doctorul nu-i tolereaza figurile, insa ii prezint situatia neprieteniosenie matei mele si da verdictul: “nu mai insistati, e rasfatata si egoista si gata.” Egoista zici?! Poate i-om fi dat si noi niste nas… da’ nu pricep… de la cine, cand, cum? Nu vreau sa aflu cum o sa ne educam copiii…

N-o mai imprietenesc, n-o mai imprietenesc, dar eu de la doctor tre’ sa merg la mami si mami are… PISICA! Sa nu uit, cand am iesit din cabinet mai asteptau la coada 2 pisici!!! Dintre toate animalele, taman pisici trebuiau sa fie! Stapanii de pisici se uita la Tisa si la gentuta ei (suficient de scumpa) de plimbat prin oras: “Vai, dar ce pisica draguta! Sta in gentuta? Vai, ce dragalasa si ce cuminte sta. Pe a noastra abia reusim s-o…” Va povestesc in ce hal a putut sa scuipe, haraie, maraie si altele in gen dragalasa mea de pisica?! In fine, ajung la mami si aici pricep ce-nseamna iadul. Pe Gipsy il durea mai jos de coada de Tisa si Tisa o luase razna. Sarea sa ma muste, scuipa, se ascunsese intr-un colt si maraia non-stop. Evident ca am crezut ca e pierduta total cu creierul, ca sa nu mai spun ca mami era oripilata de-a dreptul si de-a stangul de salbaticia ei si ala micu’ Gipsy o mai si provoca, sarea sa se joace cu ea si mai rau era. Ca sa nu mai spun ca s-a jucat si cu lesa Tisei si cand sa plecam nu mai reuseam sa i-o prind de ham ca probabil ii mirosea a alta pisica. Abia am scos-o din casa si tot drumul de intoarcere acasa, pe taxi, n-a scos un sunet. De fapt, n-a scos vreun sunet pana a doua zi seara. Si totusi, ajunse acasa (nu stiu ea cum era, dar eu eram terminata nervos) s-a apucat s-o caute pe Mara… Sa fie semn ca poate???

Poze de admirat, in galeria foto!

5 Comments on “Ultima incercare de a o imprieteni pe Tisa cu alte pisici

  1. :)) Nu as fi crezut ca o sa ajung sa o iubesc asa mult pe Mara!
    Dupa cum ti-am zis, am citit postul inainte sa plec azi la lucru…toata ziua am vorbit de Mara! 😀
    BTW eu inca sunt optimista. Inca sunt de parere ca se pot imprieteni. 🙂