Jurnalul lui Dali

Views: 280

Sunt inca la capitolul asta… nu va mai stresez prea tare, decat cu niste citate care m-au impresionat. Le scriu sa le citeasca si altii, in incearcarea de a patrunde in mintea unui geniu.

“Nu te sili sa fii modern. E singurul lucru pe care, orice-ai face, nu-l poti evita.”

“Nu va temeti de perfectiune. N-o s-o atingeti nicicand.” (asta e preferatul meu)

“Dumnezeu il ajuta pe cel care se scoala de dimineata” – proverb spaniol

“Daca esti mediocru, chiar daca te stradui sa pictezi prost, foarte prost, se va vedea ca esti mediocru.” (aviz amatorilor)

“De indata ce o persoana foarte importanta, sau macar importanta, moare, am un sentiment aiurit si linistitor in acelasi timp, ca mortul a devenit suta la suta dalinian, protejand, de aici inainte, desavarsirea operei mele.”

“Gelozia celorlalti pictori a fost intotdeauna termometrul succesului meu.”

“Am avut din frageda pruncie obiceiul absolut vicios de a ma socoti altfel decat muritorii de rand. Acum, chestia e pe cale sa-mi reuseasca.”

“In fiecare dimineata, experimentez la trezire o placere suprema, pe care abia azi am descoperit-o: placerea de a fi Salvador Dali. Ma intreb fermecat ce minuni va mai face azi acest Salvador Dali. Cu fiecare zi, mi-e tot mai greu sa pricep cum pot trai altii fara sa fie Gala ori Salvador Dali.”

“Sa se vorbeasca de Dali, chiar daca se vorbeste de bine.”

Cum sa nu-l iubesti pe individ???!!!

One Comment on “Jurnalul lui Dali

  1. proverbu’ in spaniola suna cam asa: “a quien madruga, Dios le ayuda”. Echivalentul din romaneste ar fi “Cine se scoala de dimineata, departe ajunge”.