Prin oras

Views: 43

Ultimele zile le-am petrecut foarte mult prin oras. Cand ies imi reamintesc de ce nu prea ies. Principalul sfat pe care vi-l dau este de cate ori iesiti afara din casa cu intentia de a cumpara orice, inarmati-va cu marunt. Daca nu ai monede, esti un om mort. Asta cu exceptia cazului in care lasi bacsis pentru orice anume ti-ai cumpara.

Taxi: din principiu nu se ruleaza maruntii. Ai cursa de 4,1RON platesti 5. Ai 4,7 platesti 5. Ai comis-o si ai 5,1 platesti 6. Amabilitatea nu e inclusa in pret. Nici parcarea la scara, ca “pe acolo nu ma mai bag”. Ai inclus: manea, proasta dispozitie, miros ingrozitor, scaune incomode/rupte “le-a rupt animalele astea de clienti”, curent “da’ ce va trage? Mie chiar mi-e cald.”

Mancare la autoservire: din bun simt nu rulezi maruntii. Ai mancare de 12,20, platesti 13. Amabilitatea nu e inclusa in pret. Ai inclus: mainile murdare ale celui ce te serveste pe mancarea ta, proasta dispozitie, replici memorabile “da vorbeste mai tare ca eu sunt aici de azi dimineata si deja nu mai pot” sau “si ce are pireul, ca spanac de care vreti si asa nu e bun”.

Cumparaturi diverse de la diverse magazine: n-are nimeni marunti. Nu ti se comunica suma exacta, ci pe cea rotunjita. Amabilitatea nu e inclusa in pret. Ai parte de tot ceea ce nu ti-ai fi dorit vreodata. Scenariile sunt infinite.

La terasa: Tot ce e mai rau! Nu va manifestati niciodata nemultumirea daca stiti ca aveti de gand sa va mai comandati ceva pe urma! Lasati bacsis gras daca stiti ca va mai intoarceti vreodata pe acolo! Fiti ponderati cu glumele! Nu deranjati mai mult de o jumatate de ora! Zambiti tot timpul dar nu sarcastic! Cel mai simplu: luati o sticla de suc acasa si savurati-o in liniste! Invatati sa va faceti singuri cocktail-uri!

Mers pe strada: atentie cu ce va imbracati ca toti sunt critici de moda. Nu va faceti singuri moda, moda e ce poarta toata lumea!

Imi pare ca trebuie sa fii un luptator sa poti supravietui intr-o tara in care toti le stiu pe toate si Doamne! ce placut e sa stii ca la vecinul in casa e scandal! Ai banuit tot timpul ca sunt mai nefericiti ca tine… Aleluia!