Români, nu vă lăsaţi păcăliţi!

Views: 97

Primeşte Mihai următorul mesaj: ‘FELICITĂRI! Firma ‘COCA-COLA’ v-a desemnat nr. d-voastră ca fiind câştigător al sumei de 5000EURO şi un TEL ‘NOKIA 3G’. Pentru detalii sunaţi la nr. 0764458720. Deci, ceea ce ne interesează primordial este numărul acesta de telefon, repet pentru cei cărora le prisosesc minutele în Cosmote 0764458720. Nu mă lasă sufletul să-l las pe tânăr să scape aşa uşor. Mihai îi trimite înapoi următorul mesaj: ‘Numărul dumneavoastră a fost introdus în baza noastră de date şi urmează a fi verificat. În cazul în care este o greşeală, vă rugăm să apelaţi departamentul Relaţii cu clienţii’. Individul sună înapoi, sună de două ori chiar,însă încă nu ne făcusem strategia de atac. Aşa că îl sun eu:
– Bună ziua, mă numesc Mirela Ban şi sunt secretara domnului Dan Iosif, director pe departamentul IT Vodafone. Îmi cer scuze pentru întârzierea cu care am răspuns însă domnul Iosif era în şedinţă. Se poate să-mi spuneţi cu cine am onoarea?
– Nu ştiu doamnă cine sunteţi, eu am primit mesajul de pe calculator de la d-voastră şi aş dori să-mi spuneţi care e problema.
– Nu este deocamdată nicio problemă. Am înregistrat numărul de telefon de pe care domnul Iosif a primit mesajul cu câştigul, l-am adăugat în baza de date a tuturor operatorilor de telefonie mobilă urmând ca apoi să verificăm veridicitatea celor afirmate de d-voastră referitor la acel câştig. Până acum pot să vă spun că am contactat departamenul Promoţii al Companiei Coca-Cola şi aceştia nu aveau idee despre câştigurile puse la dispoziţie de d-voastră.
– Eu lucrez în cadrul Coca-Cola la departamentul Promoţii de 6 ani şi a existat o tombolă, au fost extrase 100 de numere, adică fericiţii câştigători ai respectivului premiu.
– Interesant, atunci cum de Coca-Cola nu are idee despre aceasta? Poate mă ajutaţi spunându-mi care dintre filialele companiei s-a ocupat de respectiva promoţie.
– Ştiţi ceva doamnă, aflaţi ce tre’ să aflaţi şi o să vedeţi că am dreptate.
Îmi închide telefonul în nas, înainte de a mai apuca eu să zic ceva.

Nu am linişte, hai să-l terorizăm pe individ. Mihai nu prea vrea, că cică şi la ştiri a fost reportaj despre scabroşii ăştia ce păcălesc naivii şi că ar fi mai bine să-l ignorăm. Eu că nu, el că da. Mă rog, el e Fecioară, eu Vărsător. El vrea pace, eu vreau sânge. Mai câştig o bătălie. După mii de boticuri şi supărări, cu greu, sună Mihai de pe alt număr de telefon, individul răspunde:
– Bună ziua, fiul meu a câştigat nu ştiu ce premiu şi am sunat să văd care-i treaba.
– Da, bună ziua, desigur, felicitări pentru premiul câştigat (turuie 2 minute despre marea şansă).
– Nu mie felicitări că nu eu am câştigat. Era pe telefonul lu’ fii-miu.
– Nu mai contează, d-voastră sunteţi la un singur pas de a intra în posesia marelui premiu (turuie continuu)
– Eu nu înţeleg, dom’le despre ce e vorba.
– Despre un premiu extras la sorţi de către Coca-Cola. D-voastră, mă rog fiul d-voastră, aţi fost selectaţi… bla bla bla (vorbeşte fără să răsufle)
– Nu ştiu cum, că ăsta mic nici nu bea Cola, că n-are voie, că nu-l lăsăm. A băut pe ascuns???
– Calculatorula făcut extragerea… bla bla bla… (turuie ca un apucat) Cum vă numiţi, domnule?
– Sorin, aşa mă cheamă Domnu’ Sorin.
– Stimate domn Sorin, acum vă rog să-mi spuneţi numărul de telefon al fiului d-voastră pentru validarea premiului.
– Nu pot acum, că abia i-am luat cartela de două săptâmâni, numărul este în telefonul meu şi nu pot să mă uit în agendă şi să vorbesc.
– De fapt, noi ştim oricum care este numărul. Începe cu 0731… nu?
– Da, parcă aşa începe, nu mai ştiu.
– Acum, d-voastră sunteţi ca şi intrat în posesia premiului, urmează doar să ne daţi numele d-voastră şi CNP-ul pentru a confirma datele şi să mergeţi să achiziţionaţi o cartelă reîncărcabilă de 20 de euro de Cosmote, pentru că aceasta este telefonia mobilă cu care operăm, suma aceasta simbolizând TVA-ul perceput pentru cei 5000 de euro.
– Nu-i cam puţin TVA-ul la 5000 de euro?
– Domnul Sorin, aveţi perfectă drep-ta-te! Sigur că este prea puţin, însă acesta este TVA-ul perceput de banca BRD, cei 20 de euro fiind suportaţi de d-voastră, restul TVA-ului îl suportă compania. (WTF!!!) D-voastră trebuie să-mi trimiteţi codul cartelei prin sms şi apoi să-mi daţi numărul contul în care să vă trimitem cei 5000 de euro.
– O să mă duc eu la BRD mâine să văd care-i treaba.
– Bine domnule, mergeţi să vă convingeţi că am dreptate, îmi cer scuze însă avem un apel pe linia cealaltă.

Poftim!!! Ăştia sunt nesimţiţii fără scrupule care se bagă cu de-a sila în portofelul nostru. Români, nu fiţi naivi!!! Mai scriu o dată numărul idiotului ca să fiu sigură că cei ce se plictiseasc în miez de noapte să-l sune, să mai discute, despre una, despre alta, despre concurs, despre fete etc. 0764458720

Individul are o voce profesionistă, nu se bâlbâie, nicio întrebare nu-l stânjeneşte, nimic nu-l pune în dificultate, are replică la aproape orice. Nu contest că numărul de pe care a dat mesajul este pe cartelă şi că este o chestiune de timp să se scape de ea, doar că apucat să arunce momeala, acum aşteaptă să se prindă ceva fraierici, n-o să renunţe la ea pentru cele două telefoane (oarecum problematice) pe care i le-am dat eu, respectiv Mihai. Nu-i nimic, scot şi eu Cosmoteul de la naftalină şi caut soluţii întru frecarea nervilor lui. Dar… să fim mai mulţi. Acum am verificat şi numărul e funcţional.

Plus, Cosmoteul chiar nu are ce să facă împotriva ăstora? Sau cineva, oricine. Ştiu că de fapt este o chestie ce ţine de naivitatea unora, însă deseori oamenii se lasă păcăliţi. Banul instigă şi incită, mi se rupe sufletul când văd în jurul meu cum mulţi se prostituează pe orice fel de sumă. Nu mai fiţi aşa naivi, nimic nu pică din cer! Banii munciţi sunt cei de care avem parte, nu de alţii. Spuneţi mai departe, mai ales bătrânilor şi copiilor că şarlatanii nu au inimă. Pentru ei, 20 de euro chiar înseamnă nişte bănuţi, bănuţi munciţi. Nu fiţi naivi!!! Insist să strig în gura mare, pe banii voştri nimeni altcineva decât voi nu este stăpân! Nu aşteptaţi pomană sau miloagă, munciţi! Mi-am amintit de povestirea Banul muncit. Chiar ustură când cineva aruncă leuţul muncit în foc. Dar… totul ţine de felul în care cineva manipulează şi unii chiar cred că ‘a dat norocul peste ei’. Nu e chiar aşa. Dacă primiţi un astfel de mesaj sau ceva similar, faceţi-le de petrecanie! Nemernici…

Later edit: Încă un număr de pe care băieţii încearcă să facă bani 0765 953 577 (Mulţumim Doiny)

Pentru cei care furnizează informaţii despre posesorul numărului 0761 262 903 Jordano promite recompensă!!!

Prin 17 decembrie 20080767 505 657 (mulţumim Andi)

Undeva la sfârşitul lui decembrie0764 314 421 oferind 10.000E şi o plasmă TV!!! (Uau! A diversificat şi plusat) 

13.01.2009 – Un nou număr de telefon primit pe e-mail: 0765748311 cu mesajul “Câştigul e de 5000 de euro şi plasmă TV ‘CÂŞTIGĂTORUL’ cumpără cartela COSMOTE” (mulţumim Emilia şi Lexa)

© copyright imagine: Jack Simanzik

17 Comments on “Români, nu vă lăsaţi păcăliţi!

 1. Alexandru: Pentru cei calmi şi liniştiţi pare prea mult tam-tam, pentru cei ca mine nici măcar jumate din ceea ce trebuia să-i fac, nu i-am făcut. Ăştia nu trebuie ignoraţi, trebuie terorizaţi! 😀

 2. Nu ma starni :D. Oricum, nu ne-am inteles, dar eu sunt de-acord cu actiunile voastre, dar am zis ca e mare tam-tam pentru atentionare, ca doar nu-i o entitate eterica greu vizibila, care fura suflete, ci unu’ care tzepuieste pe fatza. 🙂

 3. Nici nu am cum, că tu eşti calm. 😀 Las’ că paza bună păzeşte primejdia rea. Ce ai tu dacă eu am vrut să scriu două paragrafe despre tragismul situaţiei, am terminat ştiinţe politice, la asta mă pricep, la multă vorbă fără fond. Acum serios, chiar sunt oameni naivi şi am insistat pe aspectul ăsta pentru că eu ştiu eu de ce… Văd în jurul meu prea multe… 🙂

 4. @Vania: Aşa! Fiţi precauţi că ăştia-s periculoşi rău! Şi unii şi alţii, că eu sunt băutor de Pepsi. 😀

 5. Am avut si eu o postare pe acest subiect, tot numar de Cosmote, acum vreo 2 – 3 luni. O colega de birou, o doamna pe la 50 ani era sa-si ia teapa, norocul mare a fost ca functionarul de la banca nu i-a luat banii spunandu-i ca-i teapa. Incercasem si eu sa o opresc, dar, pentru ca ma rugase s-o imprumut cu 2 milioane, i-am dat banii si i-am spus ca eu NU cred si am inceput sa dau telefoane sa-i demonstrez ca e farsa. Era atat de pornita incat mi-a spus “mai bine pierd 2 mil lei, decat sa pierd 5000 eur”. Concluzia mea la vremea respectiva a fost ca oamenii au mare nevoie de minuni si, din aceasta cauza, sunt cam naivi uneori…

 6. Pingback: Colecţionara de coşmaruri (XVII) « Ioan Usca

 7. Kmi: De asta am şi insistat aşa, eu ştiu cât de disperaţi sunt oamenii în situaţii din astea. Mă uit la Otv şi înţeleg că oamenii simpli au nevoie de un soi de adrenalină pe care altfel nu o au în viaţa lor. Văd acolo mii de oameni care cred orice le-ar zice manipulatorii de la Oteve doar pentru a fi băgaţi în seamă, doar pentru a li se citi mesajele pe post, doar pentru a interveni telefonic într-o emisiune în direct. Similitudinea situaţiilor m-a izbit. Bine ai zis, oamenii au nevoie de minuni şi de senzaţional…

 8. Nah ca am primit si eu un asemenea mesaj doar ca de la un alt utilizator.Mesajul este la fel.M-am gandit de la inceput ca este o tzeapa mare mare si nu m-am apucat sa sun. Am deschis Google-ul si am dat un search cu premii alea alea oferite de Coca-Cola.Si am ajuns aici.Vroiam sa zic si eu ca aveti mare drepate, eu nu l-am sunat si nici nu am de gand sa-l sun pe acel care mi-a trimis mesajul respectiv.Ca sa nu ia si altii tzeapa sau cine vrea sa faca un pic misto de persoana respectiva, va dau nr de tel de la care am primit mesaj : 0765953577.

 9. Doiny: Am publicat în post numărul de telefon, mulţumesc! Cu cât ştie mai multă lume despre păcăleala ‘băieţilor dăştepţi’ cu atât băieţii sunt nevoiţi să-şi restructureze priorităţile, poate n-ar fi rău ca şi autorităţile să iniţieze o modalitate prin care aceştia să fie sancţionaţi. Nu e firesc să se spună că oamenii sunt naivi, sunt, nu zic să nu, dar nici informaţia nu le parvine şi nici şmecheria nu este normal să se trateze cu ridicare de umeri.

 10. astazi am primit si eu un mail in care am fostinstiintat ca am castigat 5000$ si un tel 3G.Mi-am dat seama ca cineva a vrut sa imi dea o teapa si mai intai am cautat pe net despre astfel de lucruri. Imediat am gasit si m-am convins ca este o inselatorie care trebuie sanctionata ca atare. Tel de pe care s-a sunat este 0761/262.903.
  Ofer recompensa celui care imi va da adresa si numele celui care poseda acest telefon. Si cand o sa dau de el o sa il fac sa digere numai coduri de cartele de telefon.

 11. Nici o grija si taicamiu a primit acest mesaj astazi dar cand m-am uitat ca aparea un nr cosmote si ca la un premiu de 5000 de euro nu pot sa te suna doar sa-ti dea un sms, m-am convins ca e tzeapa. Ca aia de mai demult cu Loganu MCV

 12. @Jordano: Îmi cer scuze pentru întârzierea cu care am postat numărul de telefon însă nu ştiu cum mi-a scăpat commentul tău până acum. 🙁 Succes în aflarea posesorului! 😀

  @Paul: Nici măcar nu mai suntem o ţară de inventivi! Asta cu 5000 de euro durează deja de ceva vreme. :rolleyes_wp:

 13. acelasi escroc (probabil) mi-a trimis si mie acu vreo cateva zile un sms de genu “SUNTETI FERICITUL CASTIGATOR AL SUMEI DE 5000 DE EURO.SUNATI-NE CAT PUTETI DE REPEDE!”[cu greseli de ortografie:))] intai ma gandeam ca e farsa vre-unui pustan analfabet care n-are ce face, dar eram determinata sa sun pentru ca sa ii cer socoteala. si sunand, mi-a raspuns aceeasi voce de care spuneati, al unui barbat care parea fte in domeniu, pus la punct cu toate detaliile. nu-mi vine sa cred ca eram pe punctul de a-l crede.asta pana in momentul cand a inceput sa-mi ceara ca in maxim o ora sa cumpar o cartela cosmote de 20 de euro + mai apoi sa imi fac abonament la aceasta retea(eu fiind pe vodafone)i-am spus: e duminica dom’le unde vrei dumneata sa mai gasesc deschis sa cumpar nu stiu ce cartela si in plus ce legatura are coca-cola cu cosmote-ul.el o tine pe a lui..bajbaia ceva fara sens in continuu. i-am spus: da ce vorbesti dom’le asa repede?tu vrei sa inteleg ceva din ce spui sau vorbesti ca sa nu taci? si s-a enervaaat:)) si imi zice..da ce doamna imi spuneti mie cum sa imi fac treaba.asa se vorbeste la promotii din astea. si ii spun: unde ai m-ai vazut dumneata ca premiantul sa scoata bani din buzunarul lui ca sa intre in posesia premiului ori imi dai premiul ori ba.si el ca….ce nu aveti incredere in mine. sau poate nu va convine sa bagati 5000 de euro in buzunar(deja uitase de politeturi) si m-am enervat si i-am spus: ca sa stii si dumneata domnule, sotul meu lucreaza la coca-cola romania si nu exista nimic din toate tampeniile care le indrugi tu aici(bineinteles nu era adevarat) :)) si stimabilul mi-a inchis telefonul in nas! nu-i asa ca merita toata stima si respectul?…l-as desfiinta daca as afla cine e P.s : numarul de pe care m-a sunat este 0765748311

 14. deci noul numar de pe care se tepuieste este 0764314421
  cica va da 10000E si o plasma TV cand va suna injuratil direct