Dadaddada daidaidaidai…

Views: 107

De asta am avut parte ieri în premieră! Am plesnit de fericire, nu alta. Se antrenează de vreo 3-4 zile pe un IAIAIAIAIAIAIA spus cu patos si cu maxilarul întins la maxim. E de la dinţi, ca acuşi îi dau dinţişorii, am şi băgat o febră pe tema asta. Ieri stătea întinsă pe masa de înfăşat iar eu operam la igienizare când dintr-o dată, de nu ştiu unde DAIDAIDAIDAIDAIDAI o scurtă pauză, aer tras în plămânaşi şi DADADADADADA, chiot de veselie şi crescut volumul. Dacă eu eram leşinată, cu mâna pe piept, calm- inspirăăăăăă expirăăăăăăă, ea era mândră nevoie mare! Rapid am pus mâna pe telefon să audă şi Tatăl. Mă deranjează şi pe mine chestia asta că taţii tre’ să ajungă la faze din astea ultimiii că ei săracii sunt la servici să facă bani şi când ajung osteniţi acasă, stau şi ei cu copilul şi răcnesc de fericire: ‘Ai văzut????’ A făcut nu ştiu ce… şi mama sec replică ‘bine, face asta de 3 zile’. Nu-i corect! Iar eu mă strădui să suplinesc pierderile astea, de aia avem cameră şi telefoane să putem să comunicăm nonstop.

Orice face Ayanna, în premieră sau nu, încerc să surprind şi să notez. Pentru mine pentru că ador să mă uit deja în urmă şi să văd ce evoluţie spectaculoasă are. Pentru ea pentru că sunt convinsă că va aprecia absolut fiecare cuvinţel notat şi fiecare filmuleţ în care e protagonistă. Pentru Tatăl pentru că şi el trebuie să vadă, să ştie, să participe la fiecare nouă etapă din viaţa puiului său. Uite aşa poate şi el să audă primele gângureli, aşa a văzut prima punere la sân, prima masă sau orice altă amintire care devine preţioasă pentru nişte părinţi. Pentru familie care e topită după minunea asta numită Ay. Pentru toţi cei care o iubesc necondiţionat şi se topesc după ea. Apropo de asta sunt surprinsă câtă lume o poate iubi sincer pe Gâlmiţa asta doar pentru că este EA. Noi suntem deseori copleşiţi. Şi pentru cei care se oftică şi nu încetează a face o concurenţă stupidă din evoluţia (unică şi nerepetabilă de altfel) copilului personal din dotare cu al nostru. Fraţilor, mamelor! Ayanna mă urmărea cu privirea la o oră după naştere şi clipea la blitz… ce-aveţi?! Competiţia e pierdută din start, hahahahah! Contează că va merge pe picioarele ei la 8 luni sau la un an? Contează că va vorbi la un an sau doi sau trei? Nu-i o competiţie!!! Tu mamă care mă suni şi nu mai conteneşti cu ‘aaa, păi fii-mea şi-a luat doctoratul în ştiinţele vedice la 4 luni, ca să nu mai vorbim că eu sunt atât de echilibată emoţional încât la cutremur vă puteţi toţi adăposti supt pieptul meu tare şi ferm şi spun toţi că sunt atât de cuprinzătoare în bunătatea mea încât chiar aseară am şi salvat o specie de canguri de la dispariţie’. K, fii-mea a zis DAIDAIDAIDAI DADADADDADADADADADADAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA mă doare-n degetul mic de la piciorul lui vecinu’ ca să nu zic mă doare-n laptele matern că-l jignesc (pe lapte, normal) de constrângerile tale intelectuale limitate pe o competiţie absurdă. Şi nu doar atât!!! Dar fii-mea a zis DAIDAIDAIDAIDAIDA DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA vreo 2 ore continuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!

La 7 luni şi 9 zile consemnez pentru istoria personală a fiicei mele Mări-Mohl Ayanna: MAMA ŞI TATA TE IUBEŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞTEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!! ŞI TISA, TOO!!!!!! DA DA DA ŞI DA DA DA TU EŞTI FATA FATA MEA!

13 Comments on “Dadaddada daidaidaidai…

 1. Ma bucur pentru fiecare sunet scos de Ayanna si pentru urmatoarele cuvinte, propozitii, fraze…..care vor fi rostite.Ma bucur pentru fericirea voastra!!!AYANNA e minunata. Fiecare copil e unic si parintele e extaziat pentru orice noutate, cat de mica ar fi ea. Eu va inteleg fericirea pentru ca si eu pana acum am fost doar mama si de 18 zile sunt BUNICA! Ce frumos suna (la noi la sarbi) “BABA NEVENA”!Imi vine sa cant de fericire pe strada si sa strig “EU AM UN NEPOT FRUMUSEL FOC. IL IUBESC ENORM!”Mii de bucurii va doeresc si va pup!!!!

 2. @Nevena: Mă bucur nespus pentru voi, e cea mai mare minune într-adevăr să vină un copil în familie! E de nepreţuit cum ar zice mastercardul, hahaha! Felicitări şi să crească mare şi voinic! Îi scoatem în parc împreună şi o să-i învăţăm lucruri frumoase. Abia aştept… Ştiu cât de mare ţi-e bucuria că o văd pe mami cum se extaziază doar când o întreabă cineva ce-i mai face nepoţica. Nişte minuni, domnule, nişte minuni!

  @Ama: Da, e criminală de-a dreptul! Cum îţi ţine ea nasul ăla mic… şi ce mutre mai face de te lasă paf! Numai timp să am să tot povestesc de ea. Miră-te pe ea, hahaha, cum s-ar zice în popor că şi eu m-am mirat o dată în tramvai pe una, băi frate era superbă fetişcana, avea vreo 17 18 ani şi era de-o frumuseţe ieşită din comun. Stăteam holbată, cine ştie ce-o fi gândit fătuţa aia despre mine. Felicităăăăăăăărrrrriiiiii! Vă pupăm şi vă aşteptăm pe la noi. Deci când veniţi? 🙂

  @Andi Vate: Mulţumim! Da, e faină piesa! O fi sau nu in fashion dar sigur e fashionable! 🙂

 3. Rebe trimite-mi te rog un mail cu numarul tau (ama2675@gmail.com) ca de la vizita voastra eu iar mi-am distrus telefonul si iar am pierdut toate numerele 🙁 Va sunam apoi sa stabilim o vizita! 😉

 4. Pingback: Colecţionara de coşmaruri – 17 | Caius

 5. Pingback: Colecţionara de coşmaruri – 18 | Caius

 6. Pingback: Colecţionara de coşmaruri – 20 | Caius

 7. Pingback: Colecţionara de coşmaruri – 25 | Caius

 8. Pingback: Colecţionara de coşmaruri – 26 | Caius

 9. Pingback: Colecţionara de coşmaruri – 27 | Caius

 10. Pingback: Colecţionara de coşmaruri – 28 | Caius

 11. Pingback: Colecţionara de coşmaruri – 29 | Caius

Lasă un răspuns